Lichtbalken

Lichtbalken

Om uw voertuig te laten opvallen kunt u gebruik maken van een lichtbalk. Deze zijn te leveren in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Een modulaire opbouw met diverse functionaliteiten zorgt ervoor dat er altijd een maatoplossing voor uw toepassing is.

Naast de signalering in diverse kleuren (blauw, oranje, blauw/oranje omschakelbaar, rood en groen), kunnen er ook andere functionaliteiten professioneel worden geïntegreerd in de lichtbalk. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (LED)-werkverlichting, LED-tekstborden, extra richtingaanwijzers en een arrowstick (verkeerspijl) functie. De Hänsch lichtbalken zijn uitgevoerd in LED-techniek en qua signalering goedgekeurd conform ECE-reglement 65 klasse 2 blauw en/of ECE-reglement 65 klasse 1 oranje. Om te voldoen aan de geldende wetgeving (“Wet optische- en geluidssignalen 2009”) adviseren wij u graag als de lichtbalk bijvoorbeeld in combinatie met andere signalering wordt gebruikt op uw voertuig(en).

Door een innovatieve lenstechniek in combinatie met een juiste positionering van de LED’s is ook de zijdelingse attentiewaarde van de lichtbalk zeer hoog! Daarnaast behaalt u met de Hänsch lichtbalken ook bij zonnig weer een hoge attentiewaarde. Aansturing van de lichtbalk en communicatie met de eventuele andere signalering kan zowel analoog als middels CAN.

Voor diverse voertuigen zijn speciale montagesteunen beschikbaar. Hiermee wordt de lichtbalk op een eenvoudige wijze juist uitgelijnd gemonteerd en sluit deze perfect aan op het dak van uw voertuig. Dit resulteert in een lager windgeruis en draagt bij aan een lager geluidsniveau in het voertuig. Er zijn montagekits leverbaar die de mogelijkheid bieden om zonder gaten in een dak te boren, de lichtbalk te monteren in bijvoorbeeld de fabrieksoriginele dakgoot van het voertuig.

Indien u meer wilt weten over de genoemde producten of een andere maatwerkoplossing zoekt, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws