Een “opvallende” (front)flitser!

De Sputnik SL kan met recht een “opvallende” LED-(front)flitser worden genoemd. Als opvolger van de Sputnik Nano, wordt de Sputnik SL inmiddels al ruim een jaar succesvol toegepast bij diverse hulpverleningsdiensten. Wij brengen graag nog eens de onderscheidende aspecten van dit topproduct onder de aandacht.

Sputnik SL verticaal gemonteerd, ECE R65 goedgekeurd

 

Sputnik SL met blauwe lens, ECE R65 goedgekeurd

 

Een niet geëvenaarde lichtintensiteit (> 500 Candela) in combinatie met zeer compacte afmetingen (125x27x17 mm) zijn in basis kenmerkend voor deze (front)flitser.  Deze lichtintensiteit is te danken aan zes hoogwaardige LED’s van de nieuwste generatie, in combinatie met een nieuw ontwikkelde lens van hoogwaardig polycarbonaat. Vanuit deze lens wordt maar liefst een zichthoek van ruim 70 graden bereikt, waardoor er zijdelings ook nog een hoge attentiewaarde is. De lens en aluminium behuizing zijn met elkaar geïntegreerd , waardoor de (front)flitser bestand is tegen hoge druk- en stoomreiniging. Er kan naast een transparante lens ook een lens in kleur worden geleverd.

De Sputnik SL kan rechtstreeks aan de (voertuig)accu worden aangesloten en direct via een schakelaar geactiveerd worden. Dit resulteert in inbouwgemak en een minimale kans op uitval.

Opmerkelijk is dat naast horizontale montage ook verticale montage conform ECE R65 regelgeving mogelijk is. Tevens mag de Sputnik SL binnen de ECE R65 regelgeving onder een hoek van maximaal 15 graden (schuin naar buiten gericht) worden gemonteerd. Hierdoor kan de (front)flitser in de grill geïntegreerd worden. Voor verschillende types voertuigen zijn speciale grilleklemmen ontwikkeld. Door deze montage is de (front)flitser meteen perfect uitgelijnd in de grille en is zagen of lijmen in de grille niet nodig.

 

Sputnik SL horizontaal gemonteerd, ECE R65 goedgekeurd.

Montage bij andere (front)flitsers

Montage Sputnik SL (maximaal onder een hoek van 15 graden)

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws