Akoestische signalering

Akoestische signalering

Elektronische akoestische installatie

Conform de nieuwste wetgeving van Binnenlandse Zaken (“Wet optische- en geluidssignalen 2009”) levert Hänsch een moderne betrouwbare elektronische akoestische installatie. Binnen nauw omschreven specificaties speelt de installatie achtereenvolgens twee tonen af met geluidssterktes van tenminste 110 dB[A] overdag en ten minste 100 dB[A] ’s nachts. Wegens de compacte afmetingen is de akoestische installatie van Hänsch relatief eenvoudig in te bouwen. Tevens onderscheidend is een duidelijke spraakoverdracht bij de optionele toespreekinstallatie over de speakers van de akoestische signalering. Aansturing van de akoestische installatie en communicatie met de eventuele andere signalering kan zowel analoog als middels CAN-techniek.

 

Martin-Hoorn® luchthoorns akoestische installatie

Als alternatief voor de elektronische akoestische installatie kan Signalis de Martin-Hoorn® luchthoorns leveren. Deze zijn van Duits fabricaat en zijn de standaard bij meertonige sirenes voor hulpverleningsdiensten als politie, brandweer en ambulance. Een set voor het Nederlandse tweetonige signaal bestaat uit 2 of 4 hoorns. Standaard wordt de luchttoevoer naar de set hoorns verzorgd door de bijgeleverde elektrisch aangedreven compressor. Door Signalis is er een eigen aansturing van de Martin-Hoorn® luchthoorns ontwikkeld, waarbij deze installatie zonder extra compressor wordt aangestuurd.

Indien u meer wilt weten over de genoemde producten of een andere maatwerkoplossing zoekt, dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Gerelateerde producten

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws